Fizička aktivnost – eliksir za mozak

Osim što nam pomaže da održimo u formi mišiće, fizička aktivnost je dobar trening i za mozak. Istraživanje brazilskih znanstvenika pokazalo je da tjelesna aktivnost, naročito kod osoba s prekomjernom tjelesnom težinom i pretilošću, potiče veću aktivnost neurona koji sudjeluju u lučenju hormona koji reguliraju osjećaj gladi i sitosti. Na taj način vježbanje posredno pridonosi boljoj kontroli unosa hrane.

Kako najbrže otopiti masti

Aerobne aktivnosti omogućuju najveću potrošnju masnoća, osobito kad se izvode umjerenim intenzitetom, pri čemu se kisik koristi za opskrbu mišića energijom. Drugim riječima, želite li “otopiti” masne naslage, prakticirajte aerobnu aktivnost najmanje pola sata bez prekida, i to umjerenim intenzitetom, odnosno ritmom uz koji možete razgovarati.

Bolje svaki dan nego samo vikendom

Znanstvenici sa Sveučilišta Harvard proveli su istraživanje kojim su analizirali skupinu tzv. vikend-sportaša koji tjedno tjelovježbom potroše oko tisuću kalorija, i to sve u jedan ili dva dana. Otkrili su da takve osobe žive dulje u odnosu na svoje vršnjake koji se uopće ne bave sportom, uz iznimku onih koji imaju jedan ili više rizičnih faktora za srčane bolesti (povišen tlak ili kolesterol, pušenje), čiji životni vijek unatoč vježbanju vikendima ostaje jednak kao i kod osoba koje se uopće ne bave sportom. Najbolje rezultate, odnosno najdulji očekivani životni vijek, imali su ispitanici koji su tjedno trošili barem 2000 kalorija, i to vježbajući svaki dan.

Bavljenje sportom povećava spolnu moć

Bavljenje tjelesnom aktivnošću barem pola sata dnevno kod muškarca može povećati spolnu želju te užitak u seksu kod oba partnera. Redovito vježbanje povećava snagu i kapacitet srca i krvožilnog sustava, a to direktno utječe na zdravlje krvnih žila koje su direktno povezane s erektilnom sposobnošću muškarca. Pokazalo je to istraživanje talijanskog udruženja androloga, prema čijim rezultatima bavljenje fizičkom aktivnošću tri do četiri sata tjedno poboljšava erekciju i povećava učestalost spolnih odnosa.

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like

https://steroid.in.ua

www.bestseller-sales.com

У нашей фирмы популярный веб портал со статьями про Дапоксетин 90 мг www.pills24.com.ua