Zdravi kutak Mirande Kerr: što jede super model?

Svoju ljepotu Miranda Kerr, 34-godišnji Victoria’s Secret model, osim genima može zahvaliti još jednom detalju: Miranda se ne ustručava svom izgledu pomoći suplementima i super hranom. Slavna manekenka tako redovno uzima mix suplemenata koji uključuje koenzim Q10, omega 3, 6 i 9 te probiotike. Zahvaljujući tome, kaže, nikad u karijeri nijedan dan nije bila na bolovanju. Osim što uzima suplemente, Mirandin jelovnik sastavljen je uglavnom od super namirnica među kojima su maca prah, bademi, kokosov šećer, goji bobice, chia sjemenke, prirodni med, kolagenski prah, batati…

U Farmacijinom zdravom kutku istražili smo što to zapravo jede Miranda Kerr i kako djeluju super namirnice. Evo što smo doznali.

Kokosov šećer

Šećer od kokosa sadrži dvostruko više željeza, četiri puta više magnezija i čak 10 puta više cinka od smeđeg šećera. Bogat je izvor kalija i željeza, a obiluje i dichtienganhminima B1, B2, B3 i B6. Sadrži jednostavne šećere, monosaharide, koji se brzo razgrađuju u krvi te pružaju trenutačnu energiju. Pomaže u borbi s kilogramima jer regulira omjer kolesterola u krvi, kontrolira apetit te smanjuje osjećaj gladi. Zbog izuzetnog niskog glikemijskog indeksa kokosov šećer posebno je pogodan za dijabetičare.

Maca prah

Maca je krstašica koja se koristi kao hrana i lijek u Andama, a to je ujedno i jedino prirodno stanište te biljke. Inke i ostali domoroci peruanskih Andi hranili su se korijenom biljke maca više od 2000 godina. Jeo se pečen, sušen, miješan s mlijekom ili kao sastavni dio brojnih drugih jela.

Tradicionalno se vjerovalo da maca jača snagu, izdržljivost, libido i poboljšava plodnost. Danas se zna da sadrži značajne količine proteina, masti, vlakana i minerala, uključujući željezo koje pridonosi njenoj nutritivnoj vrijednosti.

miranda-2
Chia sjemenke

Posljednjih godina postale su iznimno popularne, što i ne čudi s obzirom na visoku razinu hranjivih tvari koje imaju i nisku kalorijsku vrijednost. Prepune su antioksidansa, topivih vlakana i minerala, bogat izvor omega-3 masnih kiselina i kalcija. Zabilježeno je da sadrže osam puta više omega-3 od lososa i šest puta više kalcija od mlijeka. Chia sjemenke daju više energije, pomažu probavi i snižavaju razinu lošeg kolesterola.

Kolagen prah

Kolagen prah unijet će u organizam 100% hidrolizirani kolagen, sastavljen od aminokiselina koje u tijelu potiču nastanak vlastitog kolagena. Dobro se apsorbira i pridonosi bujnijoj kosi te lijepim i jakim noktima.

Q10 – koenzim mladosti

Q10 često je nazivan koenzimom mladosti jer dokazano smanjuje nastanak bora, potiče sintezu kolagena i elastina te je kao takav u sastavu brojnih kozmetičkih pripravaka i suplemenata. Koenzim Q10 je topiv u ulju i mastima pa je za apsorpciju najprikladniji oblik onaj koji dolazi u obliku softgel kaspula samostalno ili kao kombinirani preparat s dodatnim antioksidantim učinkom.

Omega 3

Omega 3 masne kiseline znatno pridonose mladolikom izgledu i zdravlju kože. Smanjuju učinke fotostarenja, čuvaju strukturu kolagena i smanjuju suhoću kože. Istraživanja su pokazala da suplementacija omega-3 masnim kiselinama smanjuje oštećenja DNA koja nastaju djelovanjem UV zračenja. Također, pridonose sintezi kolagena i elastina, čime se znatno poboljšava izgled i struktura kože.

Goji bobice

Goji bobice obiluju antioksidansima, posebno dichtienganhminom A. Neka istraživanja ukazuju i na njihov pozitivan učinak na metabolizam, a dokazano je da štite stanice od oštećenja izazvanih djelovanjem slobodnih radikala, šta ujedno znači da imaju anti-aging učinak.

Gdje kupiti: u Zdravom kutku na ovim Farmacia prodajnim mjestima
  • Zagreb – Jurišićeva 3, Arena centar, City centar East
  • Varaždin – Optujska bb
  • Crikvenica – Duga mall, Ulica kralja Tomislava 109d
  • Split – Mall of Split, Josipa Jovića 93
  • Šibenik – Kaufland, Vukovarska 10
  • Zadar – City Galleria, Murvička 1

 

Fotografije: Shutterstock i Victoria’s Secret Press Photo

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like

www.ka4alka-ua.com

https://pills24.com.ua

medicaments-24.com