5 razloga za vježbanje na otvorenom

Već više od 30 godina provode se razna istraživanja koja dovode u vezu vrijeme provedeno na otvorenom i poboljšanje zdravlja ljudi. Ono što je sigurno jest da boravak u prirodi omogućava brojne pozitivne učinke na zdravlje, no ono što znanstvenici pokušavaju doznati jest koliko je točno vremena potrebno provesti na otvorenom kako bismo mogli brojčano mjeriti utjecaj na zdravlje. Naravno, ako želimo spojiti sve dobrobiti boravka na svježem zraku i u prirodi s prednostima redovite tjelovježbe, onda je vježbanje na otvorenom MUST ovog proljeća.

A kako bismo vas potaknuli da ovo proljeće i ljeto provedete što više u društvu Majke Prirode, donosimo vam nekoliko razloga zašto biste točno trebali neke (ili sve) svoje sate tjelovježbe provesti na svježem zraku.

#1 Zabavnije je

Istraživanja su pokazala da za razliku od tjelovježbe u zatvorenim prostorima, vježbanje na otvorenom osigurava veći angažman i bolje rezultate, smanjuje depresiju i povećava razinu zadovoljstva.

#2 Može vam pomoći u stvaranju zdravih navika

Ako imate poteškoća držati se redovite rutine tjelovježbe, provođenje sata znojenja u prirodi može biti upravo ono što će vam pomoći da vam tjelovježba prijeđe u nezaobilaznu naviku. Ljudi koji vježbaju na otvorenom puno su redovitiji u svakodnevnoj tjelovježbi jer vježbanje vani ne djeluje kao težak posao, već više kao zabava i korisno iskorišteno vrijeme za sebe.

#3 Osjećat ćete se opuštenije

Boravak na otvorenom smiruje mozak i smanjuje stres. Razlog tome leži u činjenici da je naš mozak prirodno povezan s prirodom – doživljava blizinu drveća, zemlje, pijeska, vode koja teče, udiše svjež zrak i promatra široke horizonte – pa je i samim time opušteniji.

#4 Tjelovježba je učinkovitija

Proučavajući psihološke i fiziološke aspekte bicikliranja na sobnom biciklu, u usporedni s vožnjom bicikla na otvorenom, jedna je studija iz 2014. otkrila da su osobe koje su biciklirale na otvorenom, imale jači intenzitet tjelovježbe usprkos sličnim uvjetima i istoj precipiranoj razini vježbanja. Drugim riječima, imali su bolje rezultate unatoč istom percipiranom trudu.

#5 Boravak u prirodi jača samopouzdanje

Istraživanja su pokazala da su osobe koje su više provodile vrijeme u prirodi – udaljene od ogledala, medija i ostalih stimulansa koji nas čine svjesnijima o vlastitom izgledu – imali veću razinu samopouzdanja te manje negativnih misli.

Prirodna rješenja za mršavljenje i smanjenje masnih naslaga

Za brži gubitak suvišnih kilograma i masnih naslaga, prirodna rješenja najbolje rezultate daju – u paru! A ovog proljeća, uz svaka 2 kupljena Spring proizvoda za mršavljenje, u ljekarnama na poklon dobivate GRATIS bočicu za vodu.

Spring CLA je inovativna formula za prevenciju i topljenje masnih naslaga na trbuhu, struku i bokovima, koja sadrži optimalne koncentracije prirodne CLA iz ulja biljke šafranike za brže topljenje masnih naslaga.

Spring green coffee & L-carnitine namijenjen je bržem i učinkovitijem mršavljenju te detoksikaciji organizma. Sadrži optimalne koncentracije dekofeiniziranog ekstrakta zelene kave te L-karnitina koji djeluju na uravnoteženje tjelesne težine, smanjenje apetita te sagorijevanje masnoća. U ljekarnama.

Spring CLA, 60 kapsula: 134,21 kn

Spring green coffee & L-carnitine, 30 tableta: 129,12 kn

Gdje kupiti: Spring proizvode potražite u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Više na:

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like

www.steroid-pharm.com

steroid-pharm.com

виагра 100 мг купить