Kada ni zdrave namirnice ne jamče gubitak kilograma?

Integralni kruh i tjestenina, orašasti plodovi i maslac od orašastih plodova, avokado, suho voće, zobeno brašno, svježe cijeđeni sokovi – sve su te namirnice zdrave, ali nisu bez kalorija. Ustvari, one su prilično kalorične: polovica avokada sadrži 161 kaloriju, a 18 indijskih oraščića ima 163 kalorije. To znači da ne možete bez razmišljanja zagrabiti žlicom u staklenku maslaca od kikirikija samo zato što je dobar za zdravlje. Samo jednom žličicom ovog maslaca u organizam ćete unijeti 105 kalorija. Brojanje kalorija i razmišljanje o veličini porcija važno je i kad jedete zdravu hranu.

Povrće ima malo kalorija, ali ne i preljevi

Dvije šalice miješane zelene salate imaju samo deset kalorija. No, ako im dodate šnitu feta sira (90 kalorija), orahe (93 kalorija), šnitu slanine (50 kalorija), malo piletine (139 kalorija), suhe brusnice (46 kalorija), kockice prženog kruha (100 kalorija), tvrdo kuhano jaje (78 kalorija), avokado (114 kalorija) i preljev od ulja i octa (76 kalorija), vaš zdrav ručak je nakupio 800 kalorija! Konzumiranje velike salate za ručak ili večeru odličan je način za gubljenje kilograma, jer je povrće bogato vlaknima. Ali odbacite kalorične preljeve prije nego što navalite na nju.

Gubitak težine ovisi o unosu broja kalorija

Ako zamijenite uobičajeni komad pizze onom čije je tijesto načinjeno od brašna kvinoje, opet ćete unijeti jednak broj kalorija, tako da vam to neće pomoći izgubiti kilograme. Međutim, ako ste prije nego što ste prešli na bezglutensku prehranu jeli goleme količine kruha, tjestenine, keksa i pizze, a prehrana bez glutena vas je potaknula da jedete više povrća i nemasnih proteina, onda je to zdrav način za skidanje kilograma. Prehrana bez glutena nije magično rješenje za gubitak kilograma – i dalje je glavni trik u broju kalorija.

Mali grijesi koji zadovoljavaju nepce mogu pomoći u gubitku kilograma

Lišavajući se potpuno hrane koju volite samo ćete još više potaknuti žudnju za njom. Kolači, čokolada, keksi, pomfrit, pizza – možda nisu najzdraviji odabir, ali istraživanje je pokazalo da nakon što pojedete nešto od toga ne trebate po svaku cijenu povećati intenzitet vježbanja. Odstupanje od čak 600 kalorija neće se odraziti na vaš struk, ako većinu vremena jedete zdravo i uravnoteženo. Dopuštajući si jedan mali “slatki grijeh” dnevno spriječit ćete prejedanje omiljenom hranom.

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like

https://optiontradingstrategies.net

femdom strapon

У нашей компании классный веб сайт со статьями про мебель для кафе https://www.eva-mebel.com.ua/dlya-kabare/