U borbi sa celulitom prehrana čini čuda

Mišljenja o uzrocima njegova nastanka su podijeljena. Dok jedni smatraju da je celulit isključivo genetičko naslijeđe, drugi su skloniji vjerovanju da je posljedica prehrane s visokim udjelom masnoća, izostanka tjelesne aktivnosti te loše cirkulacije, nakupljanja toksina, pa i kombinacije svega navedenoga.

Prije svega, organizmu je potrebno osigurati dovoljno tekućine (barem 2 litre na dan) kako bi se pospješila izmjena tvari, a samim time i uklanjane toksina. Misli se na izvorsku vodu, ali i na biljne čajeve, od kojih se posebno ističu čaj od koprive, peteljki trešanja i preslice kao uspješni agensi za poticanje cirkulacije i detoksikaciju organizma.

Izbjegavajte slano

Nepoželjne procesirane i slane namirnice uputno je zamijeniti obiljem integralnih žitarica, voća i povrća, ribe te u nešto manjoj mjeri krtim mesom. Drugim riječima, recept je tipična mediteranska kuhinja koja čini dobro i cijelom organizmu.

Kako bi se pospješilo uklanjanje otpadnih tvari iz organizma, preporučljivo je povećati unos namirnica bogatih dichtienganhminom C (obojeno voće i povrće, prirodne voćne sokove), kalijem (banane, marelice, breskve, naranče, grah, integralne žitarice, orašasti plodovi) i sumporom (meso peradi, riba, mlijeko, jaja) i na taj način pobijediti celulit iznutra. Dodatno, poželjno je povećati unos artičoka, kupusa, šparoga i ananasa jer djeluju kao prirodni dijuretici pomažući izlučivanje suvišne tekućine, a samim time i detoksikaciju organizma.

Budite redoviti

Čest problem koji pridonosi gomilanju otpadnih tvari i nastanku celulita, jest konstipacija. U cilju reguliranja stolice poželjno je uz hranu bogatu prehrambenim vlaknima (integralne žitarice, voće i povrće) u prehranu uvrstiti prirodne laksative poput suhih šljiva, pšeničnih klica, lanenih sjemenki i zobene kaše.

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like

https://happykids.kiev.ua

Этот интересный сайт на тематику тамада на свадьбу evsyukov.kiev.ua
Этот интересный веб сайт , он описывает в статьях про раскрутка сайтов.