Pročitajte naših 5 trikova kako da bolje ispadnete na fotki

fotograf slika kamera

Uza sve te današnje pametne telefone i aplikacije za obradu fotki gotovo da se više i ne moramo snimiti da bismo dobili vlastitu (uljepšanu) fotografiju. No, unatoč tome još funkcioniraju i pomalo staromodni savjeti. Pomoću njih ćete na fotkama izgledati bolje, i to bez utjecaja tehnologije. Sezona odmora i provoda, a time i fotkanja, u punom je jeku. Stoga stanite pred objektiv i – samouvjereno pozirajte.

Vrijeme za namještanje

Danas volimo sve obavljati brzo, ali nekoliko trenutaka pripreme može učiniti ključnu razliku između fotke koju ćete voljeti i čuvati i one koju ne želite ni pogledati. Ključno je poznavati svoje dobre strane. Brada gore ili dolje, lijevi ili desni obraz, pogled u kameru ili glava blago nagnuta. Treba otkriti u kojem položaju izgledate najbolje i držati se toga. A kada to otkrijete, osjećat ćete se bolje pri fotografiranju i veselit ćete mu se, a to će značiti i više uspomena koje ćete sačuvati. Jedini način da otkrijete svoj najbolji kut jest da provodite više vremena pred ogledalom. Ili da vas netko snimi iz svih kuteva pa da procijenite u kojem položaju izgledate najbolje.

Budite autentični

Ako se u trenutku fotkanja osjećate sretno, seksi ili nešto treće, neka se to vidi. To će sigurno biti fotka na koju ćete se kasnije uvijek nasmiješiti, ne zato što vam na njoj kosa dobro izgleda nego zato što ćete se sjećati kako ste se osjećali u tom trenutku. Zapamtite, fotke su tu da sačuvaju sjećanje na prekrasne trenutke pa nemojte dopustiti da vas bedast osmijeh ili to što ste snimljeni iz krivog kuta navede da odbacite to sjećanje. Čak i ako ne želite te fotke dijeliti sa svijetom.

Samouvjeren stav

Samouvjeren stav atraktivniji je od bilo kakve tehničke pomoći. Ne skrivajte se među ljudima i smiješite se iskreno. Prirodna fotka koja pokazuje kako uživate u životu bolja je od one na kojoj pozirate napućenih usnica kao da ljubite imaginarnog princa. Dakle, budite kakvi jeste i dobro se zabavljajte.

Pitanje svjetla

Većina barova, klubova, restorana ima grozno osvjetljenje pa u takvim uvjetima nije lako dobiti dobru fotku. Savjetuje se izbjegavati fotkanje pri izravnom svjetlu iznad glave, jer kod takve će rasvjete glava svijetliti, a lice će biti tamno. Ako je moguće, pri fotografiranju usmjerite lice prema izvoru svjetla, to će biti laskavije za izgled na fotki, jer ćete izbjeći podočnjake. Takav položaj odgovara gotovo svim tipovima tena.

Šminka pomaže

Želite li doista dobro izgledati na fotkama, važno je i kako ćete se našminkati, a pritom je najvažnije osvjetljavanje i konturiranje na pravim mjestima. Imate li suhu kožu, umjesto pudera na jagodicama i na grebenu nosa koristite kremasti highlighter. Priprema kože primerom pomoći će da puderasta podloga izgleda glađe, što vrijedi za sve tipove kože. Budite sigurni da ste podlogu temeljito nanijeli i na vrat, da se ne vidi nagli prijelaz u boji.

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like

www.cafemarseille.com.ua

progressive.ua

https://viagra-on.com/