Da vam ruke dugo, dugo ostanu mlade…

Nitko od nas ne želi ostarjeti i svi, htjeli to priznati ili ne, u većoj ili manjoj mjeri poduzimamo nešto kako bismo sačuvali mladenački izgled i suprotstavili se starenju. Jedna od osnovnih stvari za koje se brine svaka žena jest kvalitetna i redodichtienganh njega kozmetičkim proizvodima, a ne manje važno je i svakodnevno korištenje zaštitnih faktora protiv štetnog djelovanja sunčevih zraka te nanošenje noćne kreme s retinolom prije spavanja. No, većina žena ipak potpuno zanemaruje dio tijela koji ponekad čak više od lica pokazuje godine, ali i koji vrlo brzo stari – a to su ruke.

Svi žele mlađe ruke

Zanimljivo je da su žene, iako uporno zanemaruju njegu ruku, vrlo svjesne da ih upravo one izdaju te se stoga sve češće odlučuju na postupke estetske kirurgije kojima žele vratiti mladost rukama. Statistike pokazuju da je broj zahtjeva za liftingom ruku u SAD-u porastao čak 40 posto proteklih nekoliko godina.

Ruke stare najbrže

Ruke koristimo neprekidno, tipkamo, rukujemo se, peremo posuđe, vozimo… Možda toga i nismo svjesni, ali većina nas ne posvećuje dovoljnu pažnju njezi ruku. Ponekad zaboravimo nanijeti zaštitnu kremu čak i na lice, a tko bi se onda sjetio ruku? Kako starimo, ruke postaju sve podložnije pojavi mrlja i žila koje se počinju isticati kroz sve tanju kožu, baš kao i kosti i tetive. Ruke stare brže od bilo kojeg drugog dijela tijela, a faktori koji najviše tome pridonose su gubitak elasticiteta kože i stijenki krvnih žila, gubitak potkožnih masnoća i kolagena te gubitak vode u tkivima.

Lepeza postupaka

Postoji cijeli niz postupaka, invazivnih i neinvazivnih, koji mogu pomoći da ruke ponovo izgledaju mlađe i popunjenije. Ugrađivanje masnog tkiva obično donosi trajne rezultate, dok se postupak ubrizgavanja filera treba povremeno ponavljati jer su rezultati privremeni. Što se tiče staračkih mrlja uzrokovanih izlaganjem suncu, najbolje je rješenje tzv. alexandrite laser, jer ciljano pogađa upravo smeđe pigmente. Za kompletan tretman mrlja i bora mogu se koristiti IPL tretman ili tretman frakcijskim laserom. Treba naglasiti da kod obješene kože s ispupčenim žilama mogu od pomoći biti retinoidi koji pomažu u povećanju debljine kože, dok kemijski pilinzi potiču obnavljanje stanica i vraćanje napetosti obješenoj koži.

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like

coleman 48 quart cooler

more information best-cooler.reviews

best-cooler.reviews