Tele2 donacijom dronova pomaže rad pet vatrogasnih društava

Promatrajući godinu iza nas, složili smo se kako su je obilježili mnogi lijepi događaji. Ipak, ne možemo ne sjetiti se zastrašujuće sezone požara. Samo u razdoblju od 1. lipnja do 31. kolovoza ove godine, u priobalju je buknulo preko 1300 požara. Zahvatili su površinu od gotovo 60 000 hektara te je na njihovom gašenju bilo angažirano više od 18 000 vatrogasaca. Oni su ti koji brinu o našoj sigurnosti i zato im želimo olakšati posao.

Tele2 je odlučio ove godine, umjesto božićnih poklona partnerima, taj novac usmjeriti vatrogasnim društvima. Donirajući im prijeko potrebne bespilotne letjelice, dronove, cilj nam je povećati sigurnost vatrogasaca i doprinijeti prevenciji požara. Svim društvima koja dobivaju ovu vrijednu donaciju bit će osigurana i stručna edukacija o upravljanju uređajima.

Dronovi su izuzetno korisni za rano otkrivanje mjesta požara, praćenje napretka s udaljene lokacije, te koriste Wi-Fi komunikaciju za prijenos slike. Na neka mjesta na kojima bi vatrogascima trebalo i više od 30 minuta, dron stiže za svega 5 minuta! Odlučili smo se za bespilotne letjelice H520, a ova donacija, sigurni smo, odlazi u prave ruke. Ove godine to su:

  • Dobrovoljno vatrogasno društvo Stari Grad Faros Hvar
  • Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke
  • Vatrogasna zajednica Grada Omiša
  • Javna vatrogasna postrojba Grada Zadra
  • Dobrovoljno vatrogasno društvo Selca na Braču

Bespilotna letjelica H520 je heksakopter razvijen prvenstveno za komercijalnu uporabu, a savršeno je rješenje za dugo vrijeme leta. Ovaj dron je izgrađen za nadzor i provođenje zakona, a našim će vatrogascima pružiti sigurnost i olakšati posao. Čak i uvjetima jakog vjetra, uspijeva držati poziciju te može letjeti čak i kada se smatra nesigurnim da ekipe na terenu fizički odlaze u inspekciju područja. Ekskluzivna kontrola brzine leta nudi najsporiju brzinu leta iznad požarišta, ali nudi maksimalnu preciznost u izazovnim okruženjima. U sebi ima toplinski pregled koji brzo i lako otkriva odakle dolazi izvor topline.

Kamera koja dolazi uz dron, inovativna je kombinacija toplinskog snimanja u uvjetima slabijeg osvjetljenja, te nudi opciju kontinuirane rotacije od 360°. Pomoću toplinske slike, temperatura u slici selektivno mjeri te pokazuje relativne razlike u temperaturi. Objektiv za zaostalu svjetlost ima 20x veću osjetljivost od ljudskog oka i snima izvrsne slike, posebice u uvjetima slabog osvjetljenja.

Vjerujemo kako će ova tehnologija pomoći vatrogascima u borbi s ponekad nemilosrdnom prirodom, olakšati posao i svima nama pružiti sigurnost i miran san.

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like

www.steroid-pharm.com

https://pharmacy24.com.ua

http://pharmacy24.com.ua