Skoro mrtva. Od trčanja. Ali, hoću još…

Vi ste mi već trinaesta generacija trkača koju vodim, pohvalio se trener (kojem se imena nakon prvog trkačkog sata od šoka više ne mogu sjetiti). Prva mi je pomisao bila – kud baš trinaesta, a druga: Mora da je u svim tim generacijama bilo i mrtvih. Jer ako nije, bit ću prva. Mrtva. Od trčanja.

A za sve je kriva Melisa, moja nekadašnja kolegica iz Večernjeg, koja je na Fejsu sherala neki tako nevjerojatno motivirajući tekst o trčanju da sam se odmah vidjela kako dostojanstveno svake večeri oblačim trkačku opremu, po mogućnosti s nekim millennial pink detaljem, stavljam slušalice u uši i krećem na nasip u punom trku. Od svega toga zasad mi se dogodila samo millennial pink boja, i to ne na detaljima, nego na licu koje je, nakon zagrijavanja i 6×2 minute trčanja + 5×2 minute hodanja bilo sve samo ne dostojanstveno.

Prijateljica mi je pritom (vidjela sam nakon trčanja, ne lažem – nije mi bilo do mobitela dok je trajalo) poslala onu sliku kojom se valjda rugaju svim trkačima početnicima: “Ako me vidite da trčim, zovite policiju.” Meni su komotno mogli zvati hitnu.

Nije pomoglo ni što sam se skrila na začelju kolone da se prošvercam s malo hodanja kad više ne budem mogla – trener me odmah skužio i izvukao na početak i, svaki put kad bih zastala, trubio je da će svi iza mene pasti ako stanem. Ne zna on s kim ima posla – imala sam i druga rješenja u glavi:

  1. baciti se udesno, skotrljati niz nasip i nikada to više ne ponoviti
  2. baciti se ulijevo pod neki bicikl i završiti na hitnoj (s dovoljno uvjerljivom ispričnicom da se više nikad ne pojavim u školi trčanja)
  3. baciti se na leđa i umrijeti

Ali, nisam napravila ništa od toga. Bilo me sram odustati. I premda danas šepam jer me bole i oni dijelovi tijela za koje nisam znala da postoje (ono s andolom ne pali, što god vam govorili), dovući ću se ponovno na nasip. I, nadam se, ne umrijeti. Nego ipak jednom, kako god, i dostojanstveno potrčati.

Fotografija: Fotolia (P. S. Znam da bi u blogu trebala biti moja slika u akciji, ali pardon my french – smilujte se.)

prethodni tekst
sljedeći tekst
www.biceps-ua.com

biceps-ua.com

самый эффективный жиросжигатель