FARMACIA-banner-1060x250px-dichtienganh-novo

25 Jul
PharmaS partner farmaceutske izvrsnosti Hrvatskog farmaceutskog društva
Napisala dichtienganh.info |
Objavljeno u Zdrave vijesti
 
Veličina fonta Smanji veličinu fonta Povećaj veličinu fonta
Ocijeni sadržaj
(0 Glasova)
„PHARMA HFD - Partner FARMACEUTSKE IZVRSNOSTI HFD-a" projekt je Hrvatskog farmaceutskog društva koji zahtijeva udovoljavanje strogim kriterijima koje su odredili hrvatski znanstvenici i stručnjaci iz različitih područja farmacije

Tvrtka Pharmas prva je farmaceutska tvrtka u Hrvatskoj koja je stekla status "PHARMA HFD - Partner FARMACEUTSKE IZVRSNOSTI HFD-a". Projekt je krajem prošle godine pokrenut na inicijativu Hrvatskog farmaceutskog društva (HFD) kao temeljne farmaceutske udruge, a njime se žele podržati sve tvrtke koje se bave farmaceutskom djelatnošću i koje slijede stroge kriterije i visoke standarde farmaceutske izvrsnosti na svim razinama.


Cilj projekta je ukazati na važnost poštivanja institucionalno definiranih propisa i normi, društveno odgovornog i etičkog poslovanja, osiguranja kvalitetnih i sigurnih farmaceutskih proizvoda, odgovorne primjene farmaceutskih proizvoda u skladu sa stručnim smjernicama, te na važnost farmaceutske skrbi i u službi je poboljšanja kvalitete života i očuvanja zdravlja stanovništva.


Odluka o stjecanju statusa "partnera farmaceutske izvrsnosti HFD-a" omogućava PharmaSu korištenje logotipa „Pharma HFD – PARTNER FARMACEUTSKE IZVRSNOSTI" na svim svojim proizvodima.


„Ovo je potvrda visoke kvalitete i visokih standarda naših proizvoda od strane Hrvatskog farmaceutskog društva, središnje institucije farmaceutske struke, na što smo iznimno ponosni. U PharmaSu se vodimo jednako visokim standardima i kriterijima u proizvodnji lijekova i bezreceptnih proizvoda te zbog toga korisnici mogu imati povjerenje u sve naše proizvode. CHC segment (Consumer Healthcare) posluje na najvišoj mogućoj profesionalnoj i etičkoj razini te je stjecanje statusa „partnera farmaceutske izvrsnosti HFD-a" dodatna potvrda kvalitete naših proizvoda od strane struke", rekla je Dina Štern, Brand manager CHC-a u PharmaSu. Dodala je kako se PharmaS danas može pohvaliti velikim brojem poznatih brendova u svom portfelju - od PROBalansa, Dormirina, Femipause pa sve do Laksamola i brojnih drugih. „Iako je PROBalans kao naš prvi brend lansiran prije nepune dvije i pol godine, do danas je već ostvario prodaju preko 270 000 pakiranja, što također govori o kvaliteti i pouzdanosti naših proizvoda, ali i o lojalnosti kupaca koji su prepoznali kvalitetu", naglasila je Štern.


Anita Galić, voditeljica Projekta i stručna suradnica u HFD-u izjavila je: „S obzirom na to da je farmaceutska industrija jedna od najvažnijih strateških grana za razvoj hrvatskog gospodarstva, uvjereni smo kako će stalno poštivanje kriterija farmaceutske izvrsnosti i ovaj projekt, "PHARMA HFD-Partner farmaceutske izvrsnosti", biti dodana vrijednost za PharmaS i sve buduće partnere u njihovom budućem poslovanju, kao zalog za zdravije i bolje sutra svih građana Lijepe naše."


Status „partnera farmaceutske izvrsnosti HFD-a" zahtijeva prethodno udovoljavanje strogim kriterijima koje su odredili hrvatski znanstvenici i stručnjaci iz različitih područja farmacije. Temeljem toga moguće je izdvojiti najperspektivnije tvrtke koje se bave proizvodnjom farmaceutskih i drugih proizvoda ukazujući na njihov doprinos gospodarskom razvoju Hrvatske, unaprjeđenju farmaceutske struke i zaštiti zdravlja ljudi.