FARMACIA-banner-1060x250px-dichtienganh-novo

03 Nov
Ginekolozi računaju trudnoću od prvog dana zadnje menstruacije, premda bi u ovo vrijeme, u odnosu na trenutak začeća, točnije bilo govoriti o "minus 2. tjednu trudnoće".
03 Nov
Ginekolozi računaju trudnoću od prvog dana zadnje menstruacije, premda bi u ovo vrijeme, u odnosu na trenutak začeća, bilo točnije govoriti o "minus prvom tjednu trudnoće".
03 Nov
Ovo je tjedan u kojem se događa začeće: jedan od 200 do 300 milijuna spermija ubačenih ejakulatom u rodnicu dospjeti će do jajovoda i oploditi jajnu stanicu.
03 Nov
Ovo je vrijeme implantacije, ukopavanja embrija u sluznicu maternice.
03 Nov
Ovaj tjedan bi se mogao najbolje označiti kao vrijeme iščekivanja. Iščekujući pojavu vaše mjesečnice, možda ćete osjetiti neke znakove trudnoće slične premenstrualnim tegobama, kao što su napetost u dojkama ili osjećaj mučnine.
03 Nov
Otkriće i spoznaja da ste trudni biti će radostan trenutak za vas i vašeg partnera.
03 Nov
Sedmi tjedan amenoreje odlikuje pojava ranih znakova trudnoće: mučnine i često povraćanja. Amenoreja označuje razdoblje od zadnje mjesečnice, za razliku od "stvarne" trudnoće koja je nekih dva tjedna kraća. Otuda i razlika u "pučkom" računanju trajanja trudnoće u odnosu na visinu trudnoće koju vam odredi ginekolog.
03 Nov
Ako do sada niste posjetili liječnika, vrijeme je da to učinite u narednom razdoblju. Ginekološka skrb tijekom trudnoće naziva se prenatalna ili antenatalna skrb ili pregledi. Idealna prenatalna skrb obuhvaća preglede jednom mjesečno do 28. tjedna trudnoće, potom se pregledi planiraju svaka 3 tjedna, a od 36. tjedna svaka 2 tjedna. U vrijeme termina porođaja pregledi su jednom tjedno ili češće.
03 Nov
Unatoč trudnoći od devet tjedana, trbuh se još ne vidi.
03 Nov
U ovo vrijeme se javljaju i/ili su najintezivnije "trudničke tegobe" - osjećaj mučnine, pojačano lučenje sline, kao i jutarnje povraćanje.
«početak«123»Kraj»
Stranica 1 od 3