FARMACIA-banner-1060x250px-dichtienganh-novo

29 Feb
Prvi izvođači za Terraneo 2012.
Napisala Roberta Majhen |
Objavljeno u Kulturni putokaz
 
Veličina fonta Smanji veličinu fonta Povećaj veličinu fonta
Ocijeni sadržaj
(0 Glasova)
Drugo izdanje festivala Terraneo, koje će se održati od 7. do 9. kolovoza 2012. u Šibeniku obećava tri dana odlične glazbe i pet dana prekrasnog odmora, zabave i nezaboravnih iskustava. Sada je napokon spremno ono što su svi s nestrpljenjem iščekivali - potvrđen je prvi dio izvođača koji će nastupiti na festivalu
Drugo izdanje festivala Terraneo, koje će se održati od 7. do 9. kolovoza 2012. u Šibeniku obećava tri dana odlične glazbe i pet dana prekrasnog odmora, zabave i nezaboravnih iskustava. Sada je napokon spremno ono što su svi s nestrpljenjem iščekivali - potvrđen je prvi dio izvođača koji će nastupiti na festivalu Terraneo 2012. To naravno nije sve, ovaj popis tek je prvi dio onoga što možete očekivati u glazbenom dijelu programa; do ljeta slijede još dvije jednako uzbudljive ovakve najave, no sve u svoje vrijeme.


terraneo3Za sada, izvođači koji su potvrdili nastup na festivalu Terraneo 2012. su: THE XX, FRIENDLY FIRES, THE HORRORS, THE TING TINGS, THE NOTWIST, DIGITALISM, SWANS, ANNA CALVI, THE VERY BEST, FUTURE ISLANDS, ELEMENTAL, DJEČACI, GOLEM, GATUZO.


U četvrtak, 1. ožujka 2012., u prodaju kreću festivalske ulaznice po cijeni od 350 kn. Broj ovih ulaznica je ograničen. Također, tijekom ožujka u prodaju kreću i ulaznice za kamp, a detaljne infomacije donosimo uskoro.


Prodajna mjesta na kojima možete kupiti svoj godišnji odmor ove godine su: Dirty Old Shopu (Zagreb), klub Purgeraj (Zagreb), glazbena knjižara Rockmark (Zagreb), poslovnica Dallas Recordsa i Šešula bar u Šibeniku kao i sva prodajna mjesta u sustavu Eventima diljem Hrvatske te online na www.eventim.hr.


Terraneo se održava u napuštenoj vojarni nedaleko centra Šibenika koja se za vrijeme festivala pretvara u pravi mali grad koji poprima atmosferu Woodstocka. Pogodno lociran u srcu Dalmacije i s datumom održavanja početkom kolovoza, Terraneo je savršena nadopuna turističkoj ponudi te regije, što ju čini primamljivom destinacijom tisuća mladih urbanih ljudi željnih zabave.


Prvo izdanje festivala Terraneo u kolovozu 2011. godine privuklo je u Šibenik više od 30 000 posjetitelja iz cijele Europe. Glazbeni program u trajanju od 5 dana sa više od 120 izvođača na 3 open-air pozornice i dva DJ hangara bio je koncipiran na način da zadovolji i najistančanije glazbene ukuse. Terra, Aqua i Aero pozornice imale su čast ugostiti aktualna imena svjetske glazbene scene kao što su: The National, Janelle Monae, La Roux, The Fall, Crystal Castles, Mogwai i mnoge druge.


U hotelskom naselju Solaris održan je trodnevni ekološki program koji se sastojao od kreativnih radionica, predavanja, projekcija, a raznolika ponuda zabavnih sadržaja i pozitivna atmosfera kojom je Terraneo od prve do zadnje minute trajanja odisao ostavilo je dojam da je Terraneo bio jedna hrabra ideja koju je vrijedilo pretvoriti u stvarnost.


Terraneo ima cilj postati vodeće glazbeno događanje u regiji koje razvija i njeguje koncept društveno odgovorne i ekološki svjesne zabave. Nadalje, zadaća mu je promovirati prirodna bogatstva i ljepote šibenske regije; predstaviti Šibenik i Hrvatsku kao aktualne i atraktivne svjetske turisticke destinacije. Nadasve, Terraneo želi zabaviti, širiti pozitivnu energiju u najopuštenije doba godine i dati posjetiteljima priliku da uživaju u glazbi aktualnih imena svjetske i domaće glazbene scene.