FARMACIA-banner-1060x250px-dichtienganh-novo

20 Jan
Priča o vojniku na Opera Exam Festivalu u Budimpešti
Napisala dichtienganh.info |
Objavljeno u Kulturni putokaz
 
Veličina fonta Smanji veličinu fonta Povećaj veličinu fonta
Ocijeni sadržaj
(0 Glasova)
Studenti triju zagrebačkih umjetničkih akademija pozvani su kao predstavnici Hrvatske na Opera Exam Festival koji se od 23. do 26. siječnja održava u Budimpešti, u organizaciji prestižne škole Budapest Liszt Academy

Studenti triju zagrebačkih umjetničkih akademija pozvani su kao predstavnici Hrvatske na Opera Exam Festival koji se od 23. do 26. siječnja održava u Budimpešti, u organizaciji prestižne škole Budapest Liszt Academy.


Studenti Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti te Likovne akademije predstavit će se glazbeno-scenskim projektom Priča o vojniku Igora Stravinskog i Charlesa-Ferdinanda Ramuza, koji je u svibnju prošle godine premijerno izveden u dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti.


Više od tridesetak studenata radilo je Priču o vojniku, i to pod mentorstvom profesora - Borne Baletića s ADU-a, koji potpisuje i režiju predstave, maestra Mladena Tarbuka, te Roberta Šimraka s Likovne i Gorana Merčepa s Muzičke akademije.


U izvedbi glume Filip Riđički, Nikola Baće, Dajana Čuljak te Martina Čvek, dirigent je Darijan Ivezić, a orkestar čine Đana Kahriman, Ivan Domović, Dunja Paprić, izv.prof. Žarko Perišić, Mario Lončar, Ivan Mučić te Boris Žuvela. Budimpeštanska izvedba Priče o vojniku održat će se u Liszt Academy Concert Centru, 26. siječnja u 19 sati.