10 sigurnih znakova da mu se sviđate

Netko vam se jako sviđa, ali nikako ne možete procijeniti je li osjećaj obostran? Nije tako teško kako se čini. Želite li saznati sviđate li se nekom muškarcu ili vas zanima kako mu poslati poruku da on vas privlači, proučite ovih 10 znakova tijela koji otkrivaju međusobnu privlačnost.

Odaju nas stopala

Vjerovali ili ne, najlakše je prepoznati postoji li među dvoje ljudi privlačnost promatranjem njihovih stopala. Ako su nam tijekom susreta stopala usmjerena prema nekoj osobi, to pokazuje da smo za nju zainteresirani i da se u njenom društvu ne osjećamo ugroženo. Vrijedi i obrnuto, ako on sjedi i razgovara s vama, a stopala su mu okrenuta prema vratima ili izlazu, vrlo je vjerojatno da mu baš i niste napeti i da bi htio da taj susret što prije završi.

I opušteni pokreti dobar su znak

Brzina kretnji neke osobe također vam može otkriti sviđate li joj se. Brze i grčevite kretnje ukazuju na nelagodu i nervozu. Nasuprot tome, spori i opušteni pokreti govore da se s osobom s kojom smo u društvu osjećamo opušteno i ugodno.

Naginjanje tijela

Jedan od najmoćnijih znakova privlačnosti naginjanje je prema sugovorniku. Ako ovaj znak govora tijela želite iskoristiti da pokažete nekome da vas privlači, nagnite se dovoljno da bude uočljivo, ali ipak ne toliko da ugrožava njegov osobni prostor. Čin naginjanja je i podsvjesni pokazatelj da nije isključena ni mogućnost poljupca.

Slučajni dodir sve govori

Ako mušarac tijekom razgovora iskoristi i najmanju priliku da vas dotakne – dok vam npr. pali cigaretu ili dodaje nešto, taman toliko da niste sigurni je li bilo slučajno ili namjerno, to je još jedan siguran znak privlačnosti. Ovakav se “slučajan” dodir doima sasvim bezazlenim,  ali na taj način muškarac, često i nesvjesno, procjenjuje vašu reakciju i mogućnost daljnjeg tjelesnog kontakta.

I kontakt očima dobar je znak

Produženi kontakt očima jedan je od prvih znakova koji ukazuje na privlačnost između dvoje ljudi. Ako nekoga privlačite, vjerojatno ćete zamijetiti da zadržava pogled na vama dulje nego što je uobičajeno. Najbolji način da mu pokažete da vas privlači je uzvratiti istom mjerom, ne skrećući pogled.

Okrenite se cijelim tijelom prema njemu

Kada želite nekome dati do znanja da vam se sviđa, okrenite se cijelim tijelom prema njemu. Ako vam je tijelo čak imalo zakrenuto u stranu, zapravo šaljete poruku da ste spremni otići. Gledajući ga u lice, poručujete mu da želite biti s njim i da mu vjerujete.

Slušajte ton njegova glasa

I muški i ženski glasovi malo se promijene kada ih privlače pripadnici suprotnog spola. Muški glas će se produbiti i dobiti gotovo muzikalnu notu, a ženski će se glas blago povisiti i postati nježniji. To je podsvjesni način na koji muškarac pokazuje svoju muževnost, a žena svoju ženstvenost.

Dodirivanje lica

Kada nam se netko sviđa, skloni smo rukama dodirivati vlastito lice. Ako se on gladi po obrazu ili si zaglađuje kosu dok razgovara s vama, to može biti znak da mu je pomalo neugodno i pomalo je nervozan jer mu se sviđate.

Oponašanje gesti

Ako netko tijekom razgovora spontano počne oponašati geste druge osobe, to je također jedan od jasnih znakova privlačnosti. Na primjer, vi prekrižite noge, a on učini isto. Ili se nagnete prema njemu, a on prema vama. Vi se poigravate čašom, on učini isto… Primjera je bezbroj.

Osmijeh

Jedan od najvećih znakova privlačnosti je osmijeh koji razmjenjujete. To mora biti iskren osmijeh i mora biti primjerenog trajanja. Kratki se osmijeh može doimati neiskrenim, a osmijeh koji traje predugo može izgledati zastrašujuće. Podijeljen, tajni, pomalo urotnički osmijeh sve govori.

Fotografija: The Best of Me / press photo

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like

вимакс 60 капсул купить в украине отзывы

pillsbank.org

здесь biceps-ua.com